Contact en samenwerken met FriesFrame

Welkom bij FriesFrame!

Mijn naam is Beitske Kempenaar (1962), eigenaar van FriesFrame. Ik ben ‘geboren en getogen’ in het Friese IJlst, een prachtige omgeving om op te groeien. Inmiddels woon ik al weer heel wat jaren in het Gooi.

Liefde voor fotografie

Mijn liefde voor fotografie komt van mijn moeder. Zij maakt zich niet druk om belichting of compositie. Haar hobby is het vastleggen van het gezin. De Agfa Clack staat altijd ‘klik-klaar’ in de kast. Gekocht van haar eerst verdiende geld.

Ik vind het een wonder dat uit zo’n kastje foto’s komen en mijn belangstelling voor fotografie is geboren.

Ook ik koop van mijn eerst verdiende geld een camera. Een instant model waar ik erg veel plezier van heb. Pas veel later volgt mijn eerste spiegelreflex, een analoge Canon 500D. Ook dan hou ik me nog niet bezig met de belichtingsdriehoek.

Mooie plaatjes wil ik schieten en het liefst in de buitenlucht. Lang leve de A-stand!

Verliezen in fotografie

Inmiddels ben ik wat jaren verder en weet ik alles van diafragma’s, sluitertijden en isowaarden. Ook van compositieregels en alles wat daar bij hoort. Maar als ik door mijn lens kijk, ben ik dat allemaal vergeten. Een goede voorbereiding is voor mij dan ook van groot belang. Ik kan mezelf helemaal verliezen in fotografie. Het besef van tijd is weg en pas als ik stop ben ik me weer bewust van mijn omgeving. En van kou, natte voeten, muggenbeten of andere mensen om me heen.

Govert de Roos

Het liefst fotografeer ik in de vrije natuur. Tot een paar jaar geleden zie je zelden mensen of gebouwen op mijn foto’s. Dan volg ik een workshop bij portretfotograaf Govert de Roos. Hij laat mij ook zien dat fotograferen in zwart-wit extra betekenis aan een foto kan geven. Kleuren leiden je vaak zo af. Bij zwart-wit gaat het echt om de essentie. Sindsdien experimenteer ik met zwart-wit. Altijd twee bij drie en altijd ‘landscape’. Dat dwingt me om (nog) beter na te denken over wat ik in beeld wil brengen.

Beitske Kempenaar van FriesFrame in actie
Beitske Kempenaar van FriesFrame in actie langs de waterkant...

Heb je vragen over afdrukken van mijn foto’s, een eigen fotoshoot of wil je met mij en FriesFrame samenwerken: aarzel niet om contact met me op te nemen:

beitske@friesframe.nl